Antena 3 CNN Actualitate Ce au discutat primarii sectoarelor din Bucureşti cu premierul Cîţu. Daniel Băluţă: ''Am putea avea restricţii în acest weeked''

Ce au discutat primarii sectoarelor din Bucureşti cu premierul Cîţu. Daniel Băluţă: ''Am putea avea restricţii în acest weeked''

Capitala este la un pas să intre în carantină. Dacă se va menţine ritmul de infectări, nu este exlus ca în Bucureşti să se impună lockdown total.

Ce au discutat primarii sectoarelor din Bucureşti cu premierul Cîţu. Daniel Băluţă: ''Am putea avea restricţii în acest weeked''
de Vlad Ungar    |    Iulia Gorgorin    |    22 Mar 2021   •   18:07

La Palatul Victoria are loc o şedinţă în care se discută mai multe scenarii cu privire la evoluţia cazurilor COVID.

Prefecţii din toată ţara discută cu premierul Florin Cîţu şi prezintă situaţia din judeţe şi cum pot reduce rata îmbolnăvirilor. De asemenea, la şedinţă au participat şi primarii sectoarelor din Bucureşti.

Una dintre variantele luate în calcul a fost carantinarea Capitalei pentru weekend, însă edilii nu sunt de acord cu acest scenariu.

Potrivit surselor Antena 3, nici preşedintele Klaus Iohannis nu este de acord cu această variantă, însă au fost propuse alte restricţii, cum ar fi limitarea numărului persoanelor care intră în mall-uri.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre scenariile care au fost discutate luni la Palatul Victoria.

Ciprian Ciucu: ''S-a discutat că în mall-uri oamenii se îmbulzesc''

''Au fost nişte discuţii exploratorii. Deci, discuţiile s-au purtat în cheia a ceea ce trebuie şi ceea ce putem face, tocmai ca să nu ajungem la carantinare, pentru că nu vrem să închidem Bucureştiul. Discuţiile au fost purtate pe un ton mult mai calm şi mai amiabil şi mai cordial decât sunt prezentate în mass-media în momentul de faţă. Au fost exploratorii. Nu s-a decis că se va merge pe un scenariu sau altul. Ideea principală pe care am mers cu toţii a fost că deja avem nişte măsuri care au fost luate anterior de Guvern împreună cu autorităţile locale şi care au dat rezultate pentru valul doi. Dacă acele măsuri au dat rezultate atunci, este logic ca acele măsuri să dea rezultate şi acum. Problema este că populaţia a cam obosit să se conformeze astfel de măsuri  şi tot ce avem de făcut, nu este să luăm măsuri suplimentare, ci să le aplicăm, să le întărim pe cele care sunt deja existente. (...) Nu îmi aduc aminte foarte clar şi distinct, ca cineva a spus să carantinăm Bucureştiul în weeekend şi am fost foarte atent.

''S-a discutat că în mall-uri oamenii se îmbulzesc. A fost şi frig afară în această perioadă şi s-a discutat să aibă acces în centrele comerciale, un număr mai mic de oameni. Nu s-a luat decizia, au fost discuţii doar exploatorii şi am discutat ce am putea face pentru a nu intra în carantină (...) Facem apel la oameni să respecte măsurile'', a spus edilul Sectorului 6.

Daniel Băluță confirmă faptul că circulaţia va fi interzisă în weekend după ora 18

''Apreciez iniţiativa pe care domnul prim-ministru şi domnul Raed Arafat au avut-o în legătură cu consultarea tututor factorilor de decizie din Bucureşti. Ideea de fond ce a rezultat din această întâlnire a fost următoarea. Ne-am interesat împreună să identificăm soluţii care să ne conducă la evitarea unui lockdown. Asta a fost cea mai importantă idee care a fost prezentată. Ideea de fond a acestei discuţii este legată de suma măsurilor pe care autorităţile locale din Bucureşti trebuie să le ia, astfel încât să nu existe un astfel de lockdown în Bucureşti. Nu este în interesul nimănui să existe un lockdown şi din acest motiv premierul şi domunul Raed, dar şi noi toţi, cei 7 primari ai Bucureştiului am venit cu o serie de propuneri menite să evite aceste situaţii.

Propunerilor au legătură pe de-o parte cu limitările deplasărilor în weekend şi anume, după ora 18 să fie închise centrele comerciale şi să fie limitate deplasările în oraş şi în afara acestuia. Pe de altă parte, zonele aglomerate, reprezentate de supermarketuri, mall-uri să beneficieze de această limitare a numărului oamenilor ce pot să fie în incintă, exact aşa cum se întâmplă şi în alte state occcidentale, cu menţiunea că vom identifica situaţii în noul regulament prin care cozile la accesul în aceste spaţii să fie inclusiv ele reglementate, astfel încât să nu avem situaţiile pe care le întâlnim în Braşov la telecabină'', a anunţat primarul Sectorului 4, în exclusivitate la Antena 3.

Ratele de infectare din fiecare sector:

Sectorul 1 - 7,50
Sectorul 2 - 5,89
Sectorul 3 - 4,65
Sectotul 4 -5,69
Sectorul 5 - 5,19
Sectorul 6 - 6,02

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close