Antena 3 CNN Actualitate Primăria Arad, amendată cu 8.000 de lei pentru amplasarea unui bust al lui Corneliu Coposu

Primăria Arad, amendată cu 8.000 de lei pentru amplasarea unui bust al lui Corneliu Coposu

Primăria Arad, amendată cu 8.000 de lei pentru amplasarea unui bust al lui Corneliu Coposu
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    27 Iun 2012   •   14:42

Primăria Arad a fost amendată de Ministerul Culturii cu 8.000 de lei pentru că a amplasat în oraş un bust din bronz al lui Corneliu Coposu fără să obţină un aviz de calitate pentru lucrare, amenda fiind contestată de municipalitate, informează Mediafax.

Primarul Gheorghe Falcă (PDL) a declarat, miercuri, că amplasarea bustului era prevăzută în planul de reamenajare a Parcului Pădurice, care avea avizul Ministerului Culturii.

Primăria nu a obţinut, însă, şi avizul de calitate pentru bust, care ar atesta că lucrarea corespunde din punct de vedere artistic.

"Prin semnătura ministrului Diaconu (Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii - n.r.) am fost refuzaţi şi am fost amendaţi. Adică nu au acceptat din punct de vedere artistic lucrarea domnului Dumitru Şerban, care este preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România", a declarat Falcă.

Primarul a spus că bustul a fost donat de Fundaţia "Corneliu Coposu", care a realizat lucrarea cu aprobarea familiei acestuia.

"Dacă familia lui Corneliu Coposu a fost de acord cu modul în care arată bustul, iar ministrul Diaconu nu a fost de acord, e o problemă de gusturi. De aici şi până la a amenda, arată agresivitatea instituţiei. Se pare că marele Coposu primeşte lovituri de la comunişti şi după moartea sa", a mai spus primarul Aradului.

Edilul a anunţat că amenda a fost contestată şi se judecă în contencios administrativ refuzul Ministerului de a acorda avizul de calitate.

Bustul din bronz al lui Corneliu Coposu a fost primit de municipalitate în 2011, însă a fost amplasat recent în Parcul Pădurice. Valoarea lucrării este de 41.000 de lei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close