Antena 3 CNN Actualitate Primăria Bucureşti: Staţionarea pe prima bandă, interzisă. Proprietarii de teren, obligaţi să facă parcuri

Primăria Bucureşti: Staţionarea pe prima bandă, interzisă. Proprietarii de teren, obligaţi să facă parcuri

Primăria Bucureşti: Staţionarea pe prima bandă, interzisă. Proprietarii de teren, obligaţi să facă parcuri
26 Noi 2008   •   04:35

Consiliul General al capitalei a mai luat o hotărâre impracticabilă.
După ce numărul maşinilor din Bucureşti a ajuns aproape de limita acceptabilă, iar locurile de parcare sunt aproape inexistente, consilierii capitalei au decis ca staţionarea să fie interzisă pe prima bandă a străzilor cu două benzi pe sens.
În aceeaşi şedinţă de marţi a Consiliului General a mai fost adoptată o hotărâre prin care proprietarii de teren din Bucureşti să fie obligaţi să amenajeze spaţii verzi, dacă nu au constrcuţii pe acesta.
Deciziile ar trebui implementate începând cu anul următor. Astfel, prima banda va fi rezervată maşinilor care au cel puţin trei pasageri, vehiculelor RATB şi maşinilor de intervenţie (salvare, poliţie, pompieri), arată Cotidianul. Staţionarea pe prima bandă este interzisă în intervalul orar 8.00 -20.00- o măsură ce cu siguranţă nu va putea fi aplicată. Consilierii au mai hotărât ca parcările hipermarketurilor să se transforme, peste noapte, în pacări de reşedinţă gratuite pentru riverani.
Capitala mai vrea să ozoneze aerul din Bucureşti prin amenajarea de parcări cu ?dale înierbate?- respective fire de iarbă să crească în spaţiul dintre dale. Consilierii mai vor parcări mai scumpe pentru centru şi obligativitatea pentru firme să amenajeze parcări pentru biciclete.
De asemenea, proprietarii care deţin un teren ?viran? sunt obligaţi să amenajeze spaţii verzi, din care 30% din suprafaţă să fie copaci, altfel sunt pasibili de amendă.
Programul integrat de gestiune a calităţii aerului în Bucureşti a fost realizat, în perioada iulie 2007 - iulie 2008, de o comisie tehnică din care au făcut parte specialişti din Primăria Capitalei, primăriile de sector, autorităţile sanitare şi de protecţie a mediului, Registrul Auto Român, Oficiul de Cadastru, Poliţia Rutieră şi Geodezie şi Administraţia Naţională de Meteorologie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close