Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei a aprobat exproprieri de 20 de milioane de euro pentru lărgirea Prelungirii Ghencea

Primăria Capitalei a aprobat exproprieri de 20 de milioane de euro pentru lărgirea Prelungirii Ghencea

Primăria Capitalei a aprobat exproprieri de 20 de milioane de euro pentru lărgirea Prelungirii Ghencea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    31 Ian 2019   •   19:20

Proiectul de hotărâre privind exproprierile necesare pentru continuarea investiţiei de lărgire a arterei Prelungirea Ghencea, propus de primarul general, Gabriela Firea, a fost aprobat astăzi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu 52 de voturi pentru şi 1 abţinere (USR), arată un comunicat de presă al PMB.

Proiectul vizează declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Penetraţie Prelungirea Ghencea-Domneşti”, în vederea continuării lucrărilor de interes public local.

Primarul general, Gabriela Firea: „Am avansat foarte mult cu acest proiect, care a fost blocat ani de zile, şi care presupune lărgirea la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea. Suntem în situaţia să votăm faptul că vom proceda la exproprieri în zonă. Este vorba despre peste 500 de parcele, valoarea totală estimată pe care o va plăti este de aproximativ 20 de milioane de euro. Acest proiect este esenţial pentru deblocarea traficului în zonă, nouă artera va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lăţime de 6 m, spaţii verzi între trotuar şi partea carosabilă. ”

Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Braşov, Valea Oltului şi Răul Doamnei vor fi semaforizate.

Lucrările presupun inclusiv extinderea reţelei de apă şi canalizare.

Având în vedere toate modificările faţă de vechiul proiect, a fost stabilit un nou coridor de expropriere, avizat de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, în suprafaţa de 231.816 mp.

×
Subiecte în articol: Ghencea
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close