Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei a deschis prima policlinică socială cu servicii gratuite

Primăria Capitalei a deschis prima policlinică socială cu servicii gratuite

Primăria Capitalei a deschis prima policlinică socială cu servicii gratuite
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Iun 2011   •   19:12

Peste 100.000 de bucureşteni neasiguraţi vor beneficia de servicii medicale gratuite în cadrul primei policlinici sociale din Capitală. De astfel de consultaţii vor putea profita şi persoanele fără adăpost. 11 medici vor lucra voluntar în unitatea sanitară şi vor putea asista peste 400 de pacienţi pe săptămână.

Policlinica socială Regina Maria se află la parterul unui bloc din zona Dristor. Este dotată cu secţii de medicină internă, dermatologie, stomatologie, cardiologie, imagistică şi microchirurgie.

Clinica le este destinată exclusiv bucureştenilor care au venituri mici sau celor fără adăpost. Tot aici se pot consulta şi cei care nu au asigurare medicală.

"Un exemplu pentru cine ar putea fi persoană neasigurată în Bucureşti este cineva care a fost plecat la muncă în străinătate pentru o perioadă foarte lungă de timp, care nu a avut carte de muncă în Bucureşti", a explicat Cosmina Simiean, director DGASB.

"O să reuşim să-i îngrijim şi pe cei care au mintea tulburată temporar din cauza alcoolului. Să-i îmbrăcăm, să-i aranjăm şi să le facem şi analizele", a spus primarul general Sorin Oprescu.

Medicii de la Policlinica socială Regina Maria îi încurajează şi pe ceilalţi colegi ai lor să le întindă o mână de ajutor persoanelor pentru care sistemul public de sănătate a devenit un lux.

"Orice acţiune de voluntariat din partea colegilor mei, medici şi asistente, este binevenită". a spus Vlad Emanescu, medic generalist.

Primăria Capitalei şi-a propus ca în cel mai scurt timp să mai deschidă alte trei astfel de clinici.

 


×
Subiecte în articol: saraci Sorin Oprescu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close