Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei a investit 11 milioane de lei în TROTUAR RULANT

Primăria Capitalei a investit 11 milioane de lei în TROTUAR RULANT

de G.S.    |    03 Noi 2013   •   15:20
Trotuarul rulant ce face legătura între Gara de Nord, Gara Basarab şi staţiile intermodale de pe Pasajul Basarab, care a costat 11 milioane de lei, a fost inaugurat, duminică, de reprezentanţii municipalităţii bucureştene.
Investiţia constă, practic, în şase trotuare rulante - câte trei pentru fiecare sens, cu o lungime de 80 de metri fiecare-, care se deplasează cu 0,5 metri pe secundă. 
Trotuarul este acoperit, are o capacitate maximă de 6.000 de persoane pe oră/sens şi este dotat cu senzori de viteză şi pasageri, precizează Primăria Capitalei.
Prezent la inaugurare, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a subliniat că trotuatul rulant este "gama completă de civilizaţie" într-un nod intermodal de tipul celui de la Pasajul Basarab, în care călătorii au acces la toate mijloacele de transport din zonă.  
"Chiar dacă nu vor traversa 6.000 de oameni, vor traversa 5.999 şi dacă or avea şi paporniţe şi mămăiţele, şi bătrânii care merg spre gară, tinerii nu vor avea, vor merge ei mai repede decât trotuarul rulant (...), eu ştiu că este gama completă de civilizaţie într-un nod ca ăsta, intermodal", a declarat edilul.
 

×

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close