Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei ar putea aloca peste 14 milioane de euro pentru reabilitarea unor fântâni

Primăria Capitalei ar putea aloca peste 14 milioane de euro pentru reabilitarea unor fântâni

Primăria Capitalei ar putea aloca peste 14 milioane de euro pentru reabilitarea unor fântâni
08 Mar 2010   •   22:12


Nu vom avea autostradă suspendată, dar se pare că vom avea fântâni arteziene de... 14 milioane de euro. Două proiecte de hotărâre au în vedere reabilitarea celor 44 de fântâni de pe Bulevardul Unirii şi a celor din Parcul Tineretului. În şedinta de consiliu local de marţi, consilierii locali vor decide unde merg exact banii pentru investiţii anul acesta.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că banii pentru investiţii sunt puţini, un miliard de lei. Jumătate vor fi înghiţiţi de Pasajul Basarab şi de Stadionul Naţional, restul de centrul istoric şi de Pasajul de la Piaţa Presei.

Cu toate acestea, peste 14 milioane de euro ar putea fi alocate pentru reabilitarea unor fântâni, potrivit Mediafax. Mai exact, peste 10 milioane de euro pentru fântânile dispuse pe axa est-vest a Bulevardului Unirii, între Piaţa Constituţiei şi Bulevardul Mircea Vodă şi alte aproape 4 milioane de euro pentru reabilitarea fântânilor arteziene din Parcul Tineretului.

Durata de execuţie a lucrărilor este de şase luni în cazul fântânilor din zona Unirii şi patru luni pentru cele din Tineretului.

Sorin Oprescu a mai precizat că "este foarte posibil" ca la prima rectificare de buget, banii alocaţi acestui proiect să fie îndreptaţi spre alte domenii, dacă situaţia va impune acest lucru.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: primarie investitii Sorin Oprescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close