Antena 3 Actualitate Primăria Capitalei a introdus biletul orar pentru transportul în comun: Cât costă o oră cu mai multe mijloace de transport

Primăria Capitalei a introdus biletul orar pentru transportul în comun: Cât costă o oră cu mai multe mijloace de transport

de Mia Lungu    |    08 Mar 2021   •   18:40
Primăria Capitalei a introdus biletul orar pentru transportul în comun: Cât costă o oră cu mai multe mijloace de transport
Sursa foto: Hepta

Biletul orar pentru transportul în comun, care poate fi achiziționat prin sms, va fi valabil timp de o oră și poate fi utilizat pe mai multe mijloace de transport, iar prețul este de 1,3 lei.

”De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală.

Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay”, a explicat primarul Capitalei.

Edilul a menționat că unul dintre motivele introducerii acestui tip de bilet este încurajarea plății electronice. Un alt avantaj ar fi faptul faptul că orice călător care schimbă mai multe mijloace de transport va economisi timp și bani.

”O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent”, a mai spus Nicușor Dan.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close