Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei continuă colectarea de donații pentru refugiații ucraineni

Primăria Capitalei continuă colectarea de donații pentru refugiații ucraineni

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că peste 22 de tone de produse au fost donate de bucureșteni, în mai puțin de o săptămână, în cele trei centre deschise de Primăria Capitalei cu sprijinul DGASMB și Proedus.

Primăria Capitalei continuă colectarea de donații pentru refugiații ucraineni
Sursa foto: Primăria Municipiului Bucureşti/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    04 Mar 2022   •   18:18

Mii de ucraineni care fug din calea armatelor invadatoare ale lui Vladimir Putin intră, în fiecare zi, pe teritoriul ţării noastre.

Peste 1.000 de oameni au ajuns cu trenul în Gara de Nord din Bucureşti, în noaptea de joi spre vineri.

Primăria Capitalei a deschis un centru la Gara de Nord cu funcționare non-stop pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care ajung în Capitală.

"Numeroase familii bucureștene și companii private s-au mobilizat și au făcut donații pentru cetățenii ucraineni.

Peste 22 de tone de produse au fost donate de bucuresteni în mai puțin de o săptămână în cele trei centre deschise de Primăria Capitalei cu sprijinul DGASMB și Proedus.

Primăria Capitalei continuă colectarea de donații pentru refugiații ucraineni în centrele de colectare Bebe de Bucureşti situat în Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, rond Piaţa Kogălniceanu, Centrul de Economie Circulara din Calea Plevnei nr. 98, sectorul 1, cu program de luni până vineri între orele 10.00 şi 18.00 și la Arena Nationala, clădirea Academiei de Tenis, ( Bulevardul Basarabia nr. 37-39) cu program de luni până duminică între orele 10.00 şi 18.00.

De asemenea, peste 2.400 de refugiați de mai multe nationalități care au ajuns cu trenul la Gara de Nord au fost asistați de echipele DGASMB la Punctul de Informare şi Coordonare. Dintre acestia, 105 sunt cazați în centrele PMB.

Centrul din gară a fost deschis de Primăria Capitalei începând din data de 26 februarie și funcţionează nonstop, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care ajung la București, în ceea ce priveşte orientarea către căile de acces sau mijloacele de transport, respectiv pentru asigurarea cazării.

Mare parte dintre ei sunt în tranzit în România, fiind adăpostiți pentru câteva zile, până se vor deplasa către țările de origine sau alte țări unde au rude.

Persoanele interesate să sprijine prin donații cetățenii ucraineni pot suna la numărul de telefon 021.9524 pentru Centrul Bebe de București și Centrul de Economie Circulară, iar pentru Centrul de colectare de la Arena Națională, la numărul de telefon 0783121232.

Pentru solicitări de cazare pentru refugiați, vă rugăm să sunați la următoarele numere de telefon: 0749065730, 0749052433, 0740582901.

De asemenea, informații pot fi solicitate la adresa de email [email protected]", au scris pe Facebook, reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

Numeroase familii bucureștene și companii private s-au mobilizat și au făcut donații pentru cetățenii ucraineni Peste...

Posted by Primăria Municipiului Bucureşti on Thursday, 3 March 2022

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close