Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei a semnat contractul pentru 100 de tramvaie noi: Vor avea Wi-Fi și spațiu unde să-ți lași bicicleta

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru 100 de tramvaie noi: Vor avea Wi-Fi și spațiu unde să-ți lași bicicleta

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru a cumpăra 100 de tramvaie noi în București, produse de Astra Arad, care vor avea și conexiune Wi-Fi, dar și spațiu de biciclete.

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru 100 de tramvaie noi: Vor avea Wi-Fi și spațiu unde să-ți lași bicicleta
Sursa foto: Astra Arad
de Mia Lungu    |    12 Mai 2021   •   22:08

Primarul Nicușor Dan a precizat că e vorba de tramvaie mari, cu lungimea de 36 de metri, potrivite pentru Capitală.

Inițial, Astra Arad a pierdut inițial licitația pentru furnizarea de tramvaie în București, în mandatul Gabrielei Firea, care a dat câștig de cauză companiei Durmazlar din Turcia. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat însă rezultatul licitației în urma contestației depuse de Astra Arad, care a reclamat trucarea concursului.

Cele 100 de tramvaie noi, din gama de 36 de metri, vor avea podeaua complet coborâtă, minim 5 uşi duble și vor fi dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii.

Acestea vor avea o capacitate de cel puțin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, iar noile tramvaie trebuie să aibă nivel de zgomot redus și echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi, care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisantă cu acționare manuală şi se vor amenaja două locuri speciale.

De asemenea, prin instalaţia IT care va echipa tramvaiele se vor oferi informații (audio-video) pentru călători, va exista o instalație de supraveghere video, precum și Wi-Fi. Va exista și posibilitatea transportării bicicletelor printr-un sistem de prindere și fixare rabatabil, care să nu ocupe spațiul destinat călătorilor atunci când nu este utilizat.

×
Subiecte în articol: tramvaie primaria capitalei wifi bicicleta
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close