Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei decontează benzina pentru cei care împart mașina

Primăria Capitalei decontează benzina pentru cei care împart mașina

Primăria Capitalei decontează benzina pentru cei care împart mașina
18 Oct 2018   •   11:48

Gabriela Firea a făcut o serie de declarații referitoare la proiectele pe care Primarul Capitalei le are pe ordinea de zi. 

„Avem proiecte pe ordinea de zi care consider că vor schimba în bine viața bucureștenilior și mă aștept să dezbateți și să votați cu gândul la cei care ne-au trimis în Consiliul General, pe mine ca primar general, pe dumneavoastră în calitate de consilieri generali și nu pe alte criterii care nu sunt în asentimentul cetățenilor care vor să aibă o viață mai bună”, a declarat Firea. 

Primarul Capitalei a vorbit despre primul proiect, și anume cel care are în vedere stimularea mobilității și decongestionarea traficului din București.

„Primul proiect se referă la câteva măsuri pe care le-au luat și alte capitale europene și cred că sunteți de acord cu mine că tot ce e bun în lumea civilizată trebuie să fie și la noi preluat. Afirm de pe acum că sunt deschisă și altor propuneri și idei care vin din partea altor grupuri politice din Consiliul General. Cred că problema traficului nu trebuie să aibă culoare politică și trebuie să avem consens și cel puțin un subiect comun, acesta al ameliorării problemelor din trafic, în perspectivă politică. Primul proiect se referă la mobilitate și la reducerea poluării. Practic sunt câteva direcții de acțiune pe care vi le voi prezent succint. Navetiștii care vin pentru a merge la serviciu sau pentru a duce copiii la școală vor beneficia de plata unui voucher de 500 de lei, practic un plin sau chiar mai mult, cu condiția ca să nu vină dimineața spre București din localitățile limitrofe pe toate punctele cardinale doar o persoană în mașină. Potrivit statisticilor de la Poliție, peste 80% dintre mașinile care vin spre Capitală dimineața și pleacă seara sunt formate dintr-o persoană, maxim două. Ne dorim să încurajăm împărțirea voluntară a mașinii, astfel încât prin parteneriate voluntare între prieteni, colegi, vecini, care au aceeași rută, să cadă de acord asupta acestui transport pe care să-l realizeze. Dacă în loc de o mașină cu un șofer vin patru persoane într-o mașină, asta înseamnă că deja de la 100 de mașini vor mai veni doar 25”. 

Al doilea proiect se referă la achiziționarea mai multor mijloace de transport comun. 

„Cred că sunt câteva măsuri care vor duce la îmbunătățirea traficului și la eliminarea poluării. Astăzi vom vota și studiul de oportunitate în vederea atragerii de fonduri europene pentru fonduri de mediu pentru achiziția a 230 de autovehicule nepoluante. Ce va mai achiziționa sau a început deja să achiziționeze Primăria Capitalei: cele 400 de autobuze Euro6, 100 de tramvaie și 100 de autobuze electrice din fonduri europene, 130 de autobuze de tip hibrid, 100 de tramvaie și 200 de autobuze cu fonduri de la bugetul local”. 

Gabriela Firea a vorbit și despre proiectul SMILE , prin care se acordă un voucher în valoare de 990 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani pentru servicii medicale ortodontice.

Un alt proiect este unul de cooperare între București și Madrid, prin care cele două capitale europene să colaboreze pe proiecte comune în turism, administrație. 

×
Subiecte în articol: primaria capitalei benzina masina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close