Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei intenţionează să reabiliteze faţadele degradate ale clădirilor de patrimoniu

Primăria Capitalei intenţionează să reabiliteze faţadele degradate ale clădirilor de patrimoniu

Primăria Capitalei intenţionează să reabiliteze faţadele degradate ale clădirilor de patrimoniu
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iun 2011   •   16:48

Primăria generală a Capitalei a anunţat că intenţionează să refacă faţadele clădirilor de patrimoniu pe care le are în proprietate, dar şi faţadele aflate în stare avansată de degradare, informează Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că au întâietate clădirile de patrimoniu aflate în proprietatea primăriei. "Este necesară o acţiune coerentă (...) vom vedea cum sună legea şi cât de permisivă este să putem să le facem, dar nici aşa nu putem să mai rămânem cu faţadele caselor. Am început să facem inventarul de doi ani şi jumătate, iar cei care au faţadele cu problemele reprezintă priorităţi" susţine acesta.

Potrivit unei legi adoptate de Guvern în luna martie, proprietarii clădirilor care au faţade deteriorate sunt obligaţi realizeze lucrări de reabilitare, finanţarea fiind realizată din fonduri proprii.

Proprietarii de imobile care vor realiza aceste lucrări de reabilitare pot beneficia de credite bancare cu garanţie guvernamentală şi cu dobândă subvenţionată.

De asemenea, autorităţile locale pot cofinanţa cheltuielile aferente lucrărilor la clădirile amplasate în zone protejate, în centrele istorice ale localităţilor, în zone de protecţie a monumentelor istorice înscrise în Lista patrimoniului mondial.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close