Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei: NU au existat pagube sau probleme la reţelele edilitare, în urma cutremurului

Primăria Capitalei: NU au existat pagube sau probleme la reţelele edilitare, în urma cutremurului

Primăria Capitalei: NU au existat pagube sau probleme la reţelele edilitare, în urma cutremurului
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Oct 2013   •   09:35
Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că în urma cutremurului de 5,5 grade pe scara Richter produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Vrancea, care a fost simţit şi la Bucureşti, nu au fost înregistrate pagube materiale şi nici probleme la reţelele edilitare. 
"Având în vedere seismul produs în această dimineaţă, la Dispeceratul Integrat de Urgenţă, pus la dispoziţie de municipalitate bucureştenilor (0800.800.868), nu s-a înregistrat niciun fel de pagubă materială şi nicio problemă legată de reţelele edilitare Electrica, Radet, Luxten etc.", au precizat reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.
Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 4.37, în Vrancea, fiind simţit şi la Bucureşti.
Seismul s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri şi a avut intensitatea cinci în zona epicentrală.
Potrivit directorului ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, sunt posibile replici de până în 4 grade.
Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri de Covasna, la 46 de kilometri de Focşani, la 47 de kilometri de Râmnicu Sărat, la 52 de kilometri de Târgu Secuiesc şi la 55 de kilometri de Mărăşeşti. 
Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).
Din 23 septembrie, în Galaţi s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade şi s-a produs pe 29 septembrie.
Sâmbătă, în Galaţi s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 şi 3,5 grade pe scara Richter, iar vineri au fost şase seisme, cu magnitudini între 2,5 şi 3,8 grade.
Ultimul cutremur în Galaţi s-a produs duminică, la ora 5.35 şi a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la aproape o oră după cutremurul de 5,5 grade produs în Vrancea.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close