Antena 3 CNN Actualitate Procurorii DNA au descins cu mascații la Primăria Capitalei

Procurorii DNA au descins cu mascații la Primăria Capitalei

Procurorii DNA au descins în această dimineață la Primăria Capitalei. Potrivit unor surse Antena 3 aceștia ar fi intrat întâi în biroul lui Nicușor Dan, după care au percheziționat și Direcțiile de Patrimoniu și Achiziții.

Procurorii DNA au descins cu mascații la Primăria Capitalei
de Laura Dinu    |    Radu Tiliță    |    20 Apr 2022   •   09:15

Potrivit unor surse  din cadrul Primăriei municipiului București, se pare că în spatele vizitei procurorilor Direcției Naționale Anticorupție se află un dosar mai vechi, respectiv un dosar din anul 2014 ce ar viza un schimb de terenuri. 

În acest dosar ar fi vizați mai mulți angajați ai Direcțiilor de Patrimoniu și Achiziții.

Procurorii ar fi ajuns și în biroul primarului pentru că în arhiva cabinetului primarului general sunt mai multe documente de intrare/ieșire care sunt vizate de aceasta speță.

Urmează ca procurorii să transporte toate documentele ridicate la sediul Direcției Naționale Anticorupție.  Cel mai probabil și angajații celor două direcții vor fi chemați la audieri pentru a da declarații. 

Date despre dosar

Contractul semnat de Nicușor Dan prelungește exploatarea în comun a șase unități drive-through, pentru care municipalitatea a oferit terenurile pe care se află fast-food-urile. Noile contracte vizează restaurantele McDonald’s drive-through din Șoseaua Olteniței, Șoseaua Mihai Bravu, Str. Progresului, Bulevardul Basarabiei, Șoseaua Colentinei și Str. Buzești.

Modificările care apar în noile contracte triplează veniturile obținute de către Primăria Capitalei. Înainte, McDonald’s plătea o cotă de 1,5% din încasările nete lunare ale fiecărui restaurant, fără a depăși însă suma de 2.000 de dolari pe lună, reprezentând 12.000 de dolari din partea tuturor fast-food-urilor din București.

Părțile contractului au decis majorarea cotei din încasări între 5 – 5.5 %, ținând cont de locație și suprafață. Suma minimă lunară totală pe care Primăria ar urma să o încaseze este de aproximativ 36.500 de euro pe lună, de 3.6 ori mai mare decât cea din prezent.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Este oficial! Salariile care cresc de la 1 iunie 2023
x close