Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei promite 26 de metri pătraţi de spaţii verzi pentru fiecare bucureştean

Primăria Capitalei promite 26 de metri pătraţi de spaţii verzi pentru fiecare bucureştean

Primăria Capitalei promite 26 de metri pătraţi de spaţii verzi pentru fiecare bucureştean
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Iun 2011   •   14:35

La lansarea Cadastrului Verde al Municipiului Bucureşti de vineri, primarul general al Capitalei a anunţat că fiecărui bucureştean îi va reveni o suprafaţă de spaţiu verde 26 de metri pătraţi, în conformitate cu normele europene, informează Agerpres.

În prezent, fiecărui bucureştean îi revin 23,21 metri pătraţi de spaţiu verde, fiind programat ca până în 2013 să se ajungă la normele europene.

Edilul a declarat că pentru obţinerea acestui spaţiu verde este luată în vedere amenajarea râului Dâmboviţa, prin deraparea malurilor cu sapţii verzi, care însumează aproximativ 500 de hectare. Pe lângă această măsură, se va aplica şi proiectul de terasare cu verde a clădirilor, precum şi încurajarea proprietarilor de terenuri pentru plantarea de arbori.

Cadastrul Verde al Municiupiului Bucureşti va fi folosit pentru inventarierea informaţiilor cu privire la spaţiile verzi şi va face parte din baza de date a Primăriei Capitalei, pentru monitorizare şi informarea sectoarelor în legătură cu aceste spaţii.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei Sorin Oprescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close