Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei reziliază contractul cu firma care trebuia să construiască adăpostul de câini

Primăria Capitalei reziliază contractul cu firma care trebuia să construiască adăpostul de câini

Primăria Capitalei reziliază contractul cu firma care trebuia să construiască adăpostul de câini
de M.T.    |    12 Iul 2013   •   09:39

Adăpostul de câini pe care Primăria Capitalei vrea să-l construiască are întârzieri de peste un an de zile, aşa că muncipalitatea a decis să rezilieze contractul şi să ceară despăgubiri constructorului.

La Mihăileşti, primăria are în plan să adăpostească minimum 1.000 de câini fără stăpân şi să sterilizeze cel puţin 50 în fiecare zi.

Primăria Capitalei a decis să rezilieze contractul cu firma care acordă asistenţa tehnică în ceea ce priveşte construcţia noului adăpost pentru animalele fără stăpân de la Mihăileşti.

„Am găsit o firmă care se ocupa de asistenţa tehnică, cu probleme încă de la începutul contractului. Culmea, este aceeaşi firmă care a şi vândut proiectul autorităţii. Dânşii invocă diverse motive prin care solicită o suplimentare a sumelor. Am discutat aceste aspecte si cu domnul primar general Sorin Oprescu, şi a zis clar că nu este de acord”, a explicat Răzvan Băncescu, coordonator ASPA.

Adăpostul ar fi trebuit finalizat în septembrie 2012, însă nici până în acest moment lucrările nu sunt finalizate. Viitorul constructor va trebui să predea adăpostul până la sfârşitul anului.

„Trebuie să ne dea 80% din capacitatea adăpostului, adică 800 de locuri să fie gata până la sfârşitul lunii septembrie, iar până la sfârşitul lunii septembrie să fie gata”, a spus Băncescu.

Proiectul adăpostului de la Mihăileşti prevede o mie de locuri pentru animale, dar foarte puţine dintre ele vor rămâne acolo permanent. 

„Iniţial, acest adăpost a fost gândit pentru adăpostirea câinilor. Noi am modificat, din cauza proiectului pe care ni l-am asumat, pentru preoperator, postoperator şi foarte puţin pentru cazarea pe termen lung”, a mai precizat coordonatorul ASPA.

Costurile adăpostului de la Mihăileşti se ridică la aproape un milion de euro, bani care vin din bugetul Primăriei Capitalei.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close