Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei vrea să cheltuiască aproape 14 milioane de euro pentru toalete publice cu GPS

Primăria Capitalei vrea să cheltuiască aproape 14 milioane de euro pentru toalete publice cu GPS

Primăria Capitalei vrea să cheltuiască aproape 14 milioane de euro pentru toalete publice cu GPS
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    16 Aug 2012   •   19:03

Municipalitatea bucureşteană vrea să plătească aproape 14 milioane de euro pentru servicii de închiriere, amplasare şi întreţinere a peste 3.000 de toalete publice dotate cu sistem GPS, potrivit unui anunţ postat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Toatelele vor fi de mai multe tipuri: automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, ecologice mobile şi destinate persoanelor cu dizabilităţi, scrie Mediafax.

Potrivit anunţului postat pe www.e-licitatie.ro, contractul va fi încheiat pe o perioadă de patru ani, în urma unei licitaţii deschise, şi va avea forma unui acord-cadru cu un singur agent economic.

Valoarea estimată a contractului este de 62,585,564.5 lei (aproximativ 14 milioane de euro) fără TVA, din bugetul municipalităţii.

Astfel, pentru toaletele automate racordabile, municipalitatea a estimat o cantitate maximă de 400 de bucăţi care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru, pentru cele ecologice mobile amplasate permanent - de 2.200, iar pentru cele ecologice mobile amplasate temporar - de 800 de bucăţi.


Potrivit caietului de sarcini postat pe siteul de licitaţii publice, cabinele automate racordabile la sistemul de canalizare şi electricitate trebuie confecţionate din panouri din ciment armat cu fibră de sticlă, să aibe un diametru de maximum 1,7 metri şi o înălţime maximă de 2,6 metri.

De asemnea, o cabină trebuie să fie dotată cu un sistem de automatizare pentru deschiderea şi închiderea uşii, pentru spălarea şi dezinfectarea după fiecare utilizare a pereţilor cabinei şi podelei cu un jet de apă cu presiune. De asemenea, cabina trebuie să fie prevăzută cu un dispozitiv de spălare a vasului de wc şi uscare automată, precum şi cu un lavoar cu distribuire automată de apă şi săpun şi cu distribuitor de hârtie igienică, potrivit caietului de sarcini.

În plus, toaleta trebuie să fie dotată cu un sistem de semnalizare electronică anti-vandalism, care acţionează la prezenţa unei persoane în plus în cabină prin controlul greutăţii pentru siguranţa copiilor. În acest caz, uşa toaletei trebuie să se deschidă automat. Toaleta va trebuie, totodată, să prezinte un buton de siguranţă care acţionează deschiderea uşii chiar şi în absenţa curentului electric.

Tot în caietul de sarcini este prevăzut faptul că, pe timpul iernii, toaletele trebuie încălzite şi prevăzute cu un sistem GPS, pentru transmiterea timp de 24 de ore a parametrilor de funcţionare acestora, pentru a eficientiza operaţiunea de remediere a deficienţelor tehnice apărute.

Firmele care vor să participe la licitaţie trebuie să depună o garanţie de participare de 312.900 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 august, ora 10.00, deschiderea ofertelor urmând a avea loc în aceeaşi zi, la ora 12.00, la sediul instituţiei.
 

×
Subiecte în articol: primaria capitalei

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close