Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei vrea să demoleze două clădiri de pe strada Lipscani

Primăria Capitalei vrea să demoleze două clădiri de pe strada Lipscani

Primăria Capitalei vrea să demoleze două clădiri de pe strada Lipscani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    23 Aug 2019   •   11:45

Două imobile de pe str. Lipscani, de la nr. 70 şi nr. 75, urmează să fie desfiinţate şi reconstruite pe acelaşi amplasament, cu păstrarea arhitecturii originale, prevăd două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei din 27 august a Consiliului General al Capitalei.

Pentru clădirea de pe Lipscani nr. 70, valoarea totală a investiţiei (exclusiv TVA) este de 3.883.960 lei, cu o durată estimată de execuţie de 14 luni de la începerea lucrărilor.

Potrivit referatului de aprobare, imobilul este o clădire cu un singur tronson cu subsol, parter, etaj şi pod necirculabil, funcţiunile fiind de comerţ şi locuire. Conform unei expertize din 2019, este încadrat în clasa I de risc seismic. Imobilul are pe una dintre laturi deschidere şi spre str. Gabroveni, aceasta având statut de monument istoric la fel ca str. Lipscani.

„Clădirea expertizată se află într-o stare avansată de degradare şi reprezintă un real pericol, zona fiind intens circulată”, prevede raportul de specialitate.

În cazul imobilului de pe str. Lipscani nr. 75, valoarea totală a investiţiei este de 989.549 lei, durata de execuţie fiind estimată la 14 luni. Imobilul realizat din zidărie portantă, executat în anul 1900, are un regim de înălţime de P+1E, parţial cu funcţiunea de locuinţă şi spaţii comerciale la parter. El se află alipit la calcan cu o clădire monument istoric „Magazinul Voaleta”. Clădirea este racordată la utilităţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close