Antena 3 CNN Actualitate Primăria Cluj-Napoca, amendată pentru mutarea unor romi în zona gropii de gunoi

Primăria Cluj-Napoca, amendată pentru mutarea unor romi în zona gropii de gunoi

Primăria Cluj-Napoca, amendată pentru mutarea unor romi în zona gropii de gunoi
Sursa foto: Sursa: Antena 3
16 Noi 2011   •   20:41

Primăria Cluj-Napoca a fost amendată cu 8.000 de lei de către Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru mutarea unor familii de romi de pe o stradă din oraş, la groapa de gunoi de la Pata Rât, informează Mediafax.

"Pentru fapta contravenţională constatată, s-a aplicat părţii reclamate o amendă contravenţională în valoare totală de 8.000 de lei. Totodată, Colegiul Director a recomandat părţii reclamate soluţionarea situaţiei romilor mutaţi în Pata Rât", se arată în comunicatul de presă transmis, miercuri, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

De asemenea, reprezentanţii Grupului de Lucru al Organizaţiilor Civice (GLOC) au salutat decizia CNCD de a amenda municipalitatea clujeană, care ar trebui să dezvolte proiecte publice care îi privesc pe romii din Pata Rât.

"Primăria Cluj-Napoca a greşit şi trebuie să plătească, pentru că romii de pe strada Coastei au fost evacuaţi în urma unei decizii a autorităţilor locale. Pornind de la această amendă, Primăria ar trebui să dezvolte politici publice care îi privesc pe romii de la Pata Rât şi ar trebui să depună proiecte pentru a obţine finanţare europeană pentru locuinţe integrate, atât în zona Pata Rât, cât şi în alte amplasamente din municipiu", a declarat Adrian Dohotaru, secretar al Grupului pentru Acţiune Socială din cadrul GLOC.

Municipalitatea clujeană a anunţat că va contesta decizia CNCD.

"Vom contesta decizia CNCD, pentru nu considerăm că a fost vorba despre discriminare în cazul mutării familiilor de pe strada Coastei", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close