Antena 3 CNN Actualitate Primăria lui Nicușor Dan a plătit milioane de euro avocaților. Curtea de Conturi face verificări

Primăria lui Nicușor Dan a plătit milioane de euro avocaților. Curtea de Conturi face verificări

Curtea de Conturi, care efectuează în această perioadă un control la Primăria Capitalei, va verifica și justificarea pentru cele peste 3,5 milioane de euro plătite avocaților pentru asistență juridică, deși instituția are angajați 60 de juriști.

Primăria lui Nicușor Dan a plătit milioane de euro avocaților. Curtea de Conturi face verificări
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    12 Mar 2024   •   15:29

Situația a fost semnalată la începutul acestui an, de către Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

Concluziile Curții de Conturi vor fi făcute publice, după finalizarea controlului.

"Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a fost prima organizație care a semnalat cheltuielile uriașe ale primăriei conduse de Nicușor Dan cu asistența juridică, în condițiile în care Primăria Capitalei are 62 de juriști angajați. Curtea de Conturi a informat recent FACIAS că în cadrul misiunii de audit financiar începută pe 4 martie la Primăria Municipiului București va verifica situația reclamată de fundație încă din luna ianuarie a acestui an. FACIAS a adus în atenția publică și a autorităților situația legată de administrarea nejustificată a sumelor alocate pentru servicii de consultanță și asistență juridică de Primăriei Municipiului București pentru anul 2023. Concret, primăria a cheltuit numai în 2023 suma de 17.876.228.84 lei, (echivalentul a 3,5 milioane de euro), pe serviciile avocaților, o sumă foarte mare care ridică mari semne de întrebare privind necesitatea și oportunitatea acestor contracte. De ce? Pentru că, în același timp, primăria a mai plătit și salariile a 62 de consilieri juridici. Adică încă aproape 1 milion de euro. Asta în condițiile în care, în cea mai mare parte, atribuțiile consilierilor juridici sunt aceleasi cu serviciile juridice prestate de avocați și care au fost contractate de primăria condusă de Nicușor Dan", transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan FACIAS
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close