Antena 3 CNN Actualitate Primăria oraşului Ocna Mureş, amendată pentru că a permis construcţia supermarketului

Primăria oraşului Ocna Mureş, amendată pentru că a permis construcţia supermarketului

Primăria oraşului Ocna Mureş, amendată pentru că a permis construcţia supermarketului
Sursa foto: Foto: Video News
20 Ian 2011   •   22:03

Dedesubturile dezastrului de la Ocna Mureş ies la suprafaţă. Supermarketul înghiţit de crater a fost construit într-o zonă de risc. Iar totul s-a întâmplat cu avizul primăriei, care este acum bună de plată. 15 mii de lei este amenda dat şefilor oraşului pentru că au permis construirea supermarketului care s-a prăbuşit în decembrie 2010.

Verdictul inspectorilor e clar ca lacrima: magazinul nu avea ce căuta în acel loc. Clădirea a fost ridicată fără avizul minier şi doar cu acordul primăriei.

Mai exact supermarketul a fost construit într-o zonă de risc, pe un teren care se surpa 1-2 centimetri pe an. Cu bună ştiinţă, autorităţile locale au închis ochii, spun inspectorii. Cum specialiştii de institutului minier, au refuzat categoric construcţia magazinului în acea zonă, acum edilul este bun de plată.

O declaraţie care nu a împiedicat însă catastrofa. La sfârşitul anului trecut, supermaketul a fost înghiţit de galeria unei mine de sare, iar în locul lui a rămas un crater imens. Suma pentru remedierea pagubelor se ridică la 12,7 milioane de lei.

Primăria plăteşte pentru supermarketul prăbuşit la Ocna Mureş

×
Subiecte în articol: crater Supermarket amenda
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close