Antena 3 CNN Actualitate Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a fost amendată cu 200.000 lei de Garda de Mediu

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a fost amendată cu 200.000 lei de Garda de Mediu

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a fost amendată de Garda de Mediu cu 200.000 de lei. După o săptămână de controale în cadrul Primăriei Sectorului 1, cât și în cadrul companiei care se ocupă cu salubritatea, Garda de Mediu a constatat că operatorul nu era Romprest, ci Primăria Sectorului 1, deoarece gunoaiele reprezintă proprietatea Primăriei.

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a fost amendată cu 200.000 lei de Garda de Mediu
de Gabriel Dano    |    10 Iun 2021   •   19:52

Iar joi, Tribunalul București a obligat Primăria Sectorului 1 să plătească datoriile către compania de salubritate. Clotilde Armand trebuie acum să mai găsească o altă sursă de finanțare pentru a-și achita datoriile.

Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza în continuare situația din teren

„În același timp am cerut organismelor de control să monitorizeze zilnic, dacă apare o amenințare la sănătate populației, să anunțe de urgență Prefectura”, a explicat Alin Stoica.

Anterior, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat instituirea stării de alertă pentru deblocarea problemei gunoaielor, dar prefectul Alin Stoica nu a aprobat solicitarea. Florin Cîțu a spus că cetățenii nu trebuie să sufere din cauza conflictului dintre Primăria Sectorului 1 și compania de salubrizare și le-a solicitat reprezentanților Gărzii de Mediu să intervină în forță.

„Cetățenii nu trebuie să sufere din cauza unei dispute în instanță. Nu este un lucru ok. Garda de Mediu trebuie să-și facă datoria, să verifice, să meargă în forță și dacă găsește ceva să amendeze”, a explicat premierul Florin Cîțu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Prim-ministrul le-a cerut celor implicați să respecte contractele existente și să aștepte rezolvarea litigiului în instanță.

Informația a fost prezentată de Sabina Iosub la 'În fața națiunii':

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close