Antena 3 CNN Actualitate Primăria sectorului 2 scoate maşinile din zăpadă printr-o procedură specială

Primăria sectorului 2 scoate maşinile din zăpadă printr-o procedură specială

Primăria sectorului 2 scoate maşinile din zăpadă printr-o procedură specială
Sursa foto: Foto: posiesplace.net
12 Feb 2012   •   22:58

Primăria sectorului 2 a anunţat o misiune de deszăpezire pentru această noapte, venind în ajutorul proprietarilor care au întâmpinat dificultăţi în ultimele zile. Astfel, autoturismele acoperite de zăpadă din sectorul 2 vor fi ridicate cu macaraua şi depozitate pe platformă, pentru ca zăpada să fie degajată şi încărcată în vehicule, iar apoi vor fi puse la loc în poziţia din care au fost ridicate, potrivit unei proceduri legale care nu presupune prezenţa proprietarului sau costuri, informează Mediafax.
   
Procedura se va aplica pentru deblocarea maşinilor prinse în zăpada îngheţată care în unele locuri ajunge până la un metru - un metru şi jumătate, potrivit Primăriei sectorului 2.
   
"Oricâtă bunăvoinţă ar avea cetăţenii proprietari ai autoturismelor blocate şi oricâtă nevoie ar avea să le folosească, este de domeniul evidenţei că este imposibil ca ei să realizeze degajarea acestora cu mijloacele convenţionale pe care le au la îndemână (lopată, târnăcop, rangă). În plus, evoluţia prognozată a vremii şi consecinţele previzibile sunt de natură a complica lucrurile, prin caracterul repetitiv şi cumulativ al fenomenelor prezentate. Analizând aceste probleme, Comandamentul de iarnă de la Sectorul 2, la propunerea primarului Neculai Onţanu, a stabilit punerea în aplicare a unei proceduri care, aplicată fiind, va rezolva situaţia creată", potrivit sursei citate.
   
În prima fază autoturismul blocat este ridicat cu macaraua care echipează un autovehicul special şi este depozitat pe platforma acestuia. În zona eliberată de autovehicule intervin apoi utilajele care curăţă (până la bordură) zăpada îngheţată şi o încarcă în vehiculele care o transportă la locurile special stabilite. După degajarea carosabilului, autoturismul este descărcat de pe platformă şi este pus din nou în poziţia (locul) din care a fost ridicat.
   
Astfel de operaţiuni se vor desfăşura în noaptea de duminică spre luni de la ora 23.00, pe lângă operaţiunile de pluguire, pe Şoseaua Colentina spre Şoseaua Fundeni, cu şase vole, zece tractoare cu remorcă şi basculante, patru maşini speciale de ridicat. În jurul orei 3.00 se vor suplimenta utilajele pentru pluguire şi vor împărştia material antiîngheţ.

×
Subiecte în articol: deszapezire sectorul 2 platformã
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close