Antena 3 CNN Actualitate Primăria sectorului 3: 22, 3 milioane de euro pentru mobilier stradal şi ghivece cu flori

Primăria sectorului 3: 22, 3 milioane de euro pentru mobilier stradal şi ghivece cu flori

Primăria sectorului 3: 22, 3 milioane de euro pentru mobilier stradal şi ghivece cu flori
Sursa foto: liviu negoita
26 Aug 2009   •   09:30

Continuă seria cheltuielilor de lux de la Primăria Sectorului 3. Acesta ar putea trece în curînd printr-o operaţie de înfrumuseţare în valoare de peste 22 de milioane de euro. Primarul Liviu Negoiţă a pus banii la bătaie, pentru achiziţionarea de mobilier urban, şi nu de oricare fel, ci de lux. Licitaţia pentru servicii a fost câştigată de aceeaşi firmă care şi-a adjudecat în ultimii ani lucrările de înfrumuseţare a parcurilor din sectorul 3.

Cele 22,3 milioane de euro puse la bătaie de primăria sectorului 3 vor fi cheltuite pe bănci şi coşuri de gunoi realizate din lemn de esenţă nobilă. Motivul, aşa cum reiese din anunţul publicat de primărie pe site-ul guvernamental de licitaţii, este că mobilierul stradal din lemn scump ar fi mai rezistent la ultraviolete, intemperii şi chiar acte de vandalism. Pe lista de cumpărături a primăriei sectorului 3 se mai află scrumiere stradale, suporturi pentru parcarea bicicletelor şi ghivece de flori.

Cotidianul Gândul scrie că singura firmă care s-a înscris la licitaţie este un client mai vechi al primăriei sectorului 3. AA Marketing and Management nu se poate lăuda că este o firmă puternică: potrivit registrului comerţului, compania are un capital social de 200 de lei şi se ocupă în principal nu cu vînzarea de bănci şi ghivece de flori, ci oferă servicii de consultanţă în management.

Cu toate astea, firma a câştigat în ultimii doi ani trei licitaţii în valoare de aproape 80 de milioane de lei, de la primăria lui Negoiţă. Licitaţiile priveau achiziţionarea de echipamente pentru parcuri şi locuri de joacă.

Primăria sectorului 3 este darnică atunci când este vorba despre amenajări publice. În perioada următoare, 4 milioane de euro vor fi cheltuiţi pentru amplasarea a 24 de făntîni arteziene în sectorul lui Negoiţă. Fântînile nu sunt deloc banale: vor avea senzori de vânt, jeturile de apă vor fi programate electronic, iar noaptea vor fi iluminate în diverse culori.

Antena 3

×
Subiecte în articol: liviu negoita cheltuieli
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close