Antena 3 CNN Actualitate Primăria Sectorului 6 a început curățarea străzilor de rable. Ce trebuie să ştie proprietarii care vor să îşi recupereze maşinile abandonate

Primăria Sectorului 6 a început curățarea străzilor de rable. Ce trebuie să ştie proprietarii care vor să îşi recupereze maşinile abandonate

 Poliția Locală Sector 6 împreună cu ADPDU Sector 6 au început ridicarea maşinilor vechi şi abandonate pe străzi. Proprietarii care vor să îşi revendice autoturismele vechi trebuie să achite taxa de 530 de lei. Dacă nu se conformează, primesc o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.

Primăria Sectorului 6 a început curățarea străzilor de rable. Ce trebuie să ştie proprietarii care vor să îşi recupereze maşinile abandonate
Sursa foto: Primăria Sectorului 6/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    10 Aug 2022   •   22:58

"Curățăm străzile de rable!

Într-un oraș aglomerat, în care ne luptăm pentru fiecare petic de spațiu verde și fiecare loc de parcare e prețios, nu ne putem permite să mai tolerăm mașinile abandonate.

 Blochează trotuarele, ocupă inutil locurile de parcare atât de necesare fiecăruia dintre voi, în plus, adună mizerie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 Poliția Locală Sector 6 împreună cu ADPDU Sector 6 au ridicat, de la începutul anului, aproape 100 de rable „uitate” de proprietari pe domeniul public. Spațiile rămase libere au fost igienizate și redate comunității.

 Nu ne oprim aici! Procedura de identificare și ridicare a mașinilor abandonate continuă, chiar dacă procesul este destul de anevoios. Implică procese verbale de constatare, somații repetate, termene lungi.

De pildă, conform legii 421/2002, autoturismul e considerat abandonat dacă nu a fost mișcat din loc minimum 6 luni. Abia după acest termen Poliția Locală demarează procedura de ridicare.

Mulți proprietari, însă, mută mașina în luna a cincea, fapt care duce la reluarea de la zero a întregului proces.

Dar, odată ridicată mașina, proprietarul care o revendică este pus să achite taxa de 530 de lei, ce acoperă costul ridicării, transportului și al depozitării. Apoi, este obligat să o recupereze în termen de 5 zile din locul de unde a fost depozitată.

Dacă nu se conformează, primește o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Iar dacă nici asta nu-l convinge, a sa rablă părăsită și nedorită va trece în proprietatea statului.

 În situația în care ai o mașină veche pe care nu o mai folosești, cel mai simplu este să o duci la casat, prin programul Rabla! Primești pentru ea un voucher ce pornește de la 6.000 de lei.

 Dacă optezi să o abandonezi pe străzi, nu doar că îți superi vecinii, ocupând spațiul public, dar riști și amenzi ce se ridică la sume cât nu valorează mașina", au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: rable masini strazi sectorul 6
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close