Antena 3 CNN Actualitate Primăria şi Ministerul îşi pasează responsabilitatea demiterii şefilor de la maternitatea Giuleşti

Primăria şi Ministerul îşi pasează responsabilitatea demiterii şefilor de la maternitatea Giuleşti

Primăria şi Ministerul îşi pasează responsabilitatea demiterii şefilor de la maternitatea Giuleşti
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Aug 2010   •   18:21

La 48 de ore după tragedia de la Maternitatea Giuleşti, conducerea instituţiei este încă în funcţie. Şi asta pentru că nu se ştie cine trebuie să demită echipa managerială. Ministerul spune că Spitalul este în subordinea Primăriei, primăria spune că ministrul a semnat contractul cu actuala conducere. Primarul Sorin Oprescu a transmis print-un comunicat că a luat în calcul încă de ieri să ceară demisia întregii conduceri a Maternităţii Giuleşti.

Ministerul Sănătăţii şi primăria Capitalei îşi pasează între ele responsabilitatea privind demiterea echipei manageriale de la Maternitatea Giuleşti. Ministrul Sănătăţii a declarat că, începând cu anul 2008, spitalul în care se află maternitatea respectivă se află sub administraţia şi managementul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. Astfel, susţine Cseke Attila, Ministerul Sănătăţii nu poate exercita nicio atribuţie asupra spitalului, din punctul de vedere al posturilor de conducere.

De partea cealaltă, viceprimarul Victor Iovici declară că doar ministerul poate demite conducerea maternităţii. ?Am luat în calcul demiterea echipei manageriale de la Maternitatea Giuleşti, însă există un contract încheiat cu Ministerul Sănătăţii, instituţie abilitată pentru demitere? spune Iovici.

În urma rectificării bugetare, Ministerul Sănătăţii ar putea primi, în afară de banii necesari pentru acoperirea datoriilor, câteva zeci de milioane de euro pentru investiţii în spitale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: maternitate Ministerul Sănătății
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close