Antena 3 CNN Actualitate Primăria vinde o casă din centrul vechi al Braşovului cu 105 lei

Primăria vinde o casă din centrul vechi al Braşovului cu 105 lei

Primăria vinde o casă din centrul vechi al Braşovului cu 105 lei
Sursa foto: Foto: Videonews
07 Iun 2011   •   20:19

105 lei - atât costă o casă în centrul vechi al Braşovului. Probabil cea mai ieftină casă scoasă la vânzare în ultimii ani în România. Are acoperişul prăbuşit, este din lemn şi nu este locuibilă, dar a fost scoasă la licitaţie de Finanţele publice. Preţul nu include şi terenul pe care se află, care este în proprietatea Primăriei.

"Casă de lemn, veche, nelocuibilă, uzură sută la sută, având acoperisul prăbuşit" - aşa sună anunţul de vânzare a casei din centrul Braşovului, postat pe site-ul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice.

"Imobilul a intrat în proprietatea privată a statului printr-o succesiune vacantă, actul notarial fiind datat 2010. (...) proprietar este statul român, numai că terenul era în proprietatea statului român înainte de succesiune", a declarat ec. Dumitru Ion-Dumitrescu, director executiv la DGFP Braşov.

Potenţialii cumpărători nu au întârziat să apară.

Vecinii spun că imobilul scos acum la licitaţie, construit în secolul al XVIII-lea, este părăsit de ani buni şi se degradează pe zi ce trece. 

Statul vinde doar casa, nu şi terenul pe care se află şi care este în proprietatea Consiliului Local.

"Deocamdată nu s-a pus în discuţie vânzarea terenului, nu au fost solicitări. Municipalitatea este proprietar, vom vedea dacă există solicitare, oricum terenul se va vinde la preţul pieţei", a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Braşov.

Licitaţia pentru cea mai ieftină casă va avea loc pe 14 iunie. 

 





×
Subiecte în articol: casa Brașov teren licitatie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close