Antena 3 CNN Actualitate Primăria vrea să construiască un tunel care va face legătura cu autostrada A1

Primăria vrea să construiască un tunel care va face legătura cu autostrada A1

Primăria vrea să construiască un tunel care va face legătura cu autostrada A1
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Feb 2011   •   16:18

Primarul Sorin Oprescu are planuri noi pentru Bucureşti. Edilul se gândeşte să construiască un tunel care să facă legătura cu autostrada A1, însă aşteaptă aprobarea proiectanţilor pentru a trece la treabă. Şoferii vor putea ajunge pe autostradă cel mai devreme în martie 2013.

Pentru a scăpa de exproprierile necesare construcţiei drumului care va lega Splaiul Independenţei de Autostrada Bucureşti-Piteşti, primarul general a cerut proiectantului să ia în calcul posibilitatea realizătrii unul tunel.

Dacă tunelul va putea fi construit, municipalitatea nu va mai cheltui 300 de milioane de euro pe exproprieri. În prezent se lucrează la construcţia nodului rutier Splaiul Independenţei - Şoseaua Virtuţii, care include şi realizarea unui pod peste Dâmboviţa. Acesta va avea o lungime de peste 230 de metri şi o lăţime de 68 de metri.

Bulevardul care va face legătura între centrul Capitalei şi Autostrada Bucureşti-Piteşti va avea o lungime de 8,3 kilometri şi va costa 138 milioane de euro. Lucrările ar trebui finalizate în martie 2013.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close