Antena 3 CNN Actualitate Primăria vrea să transforme Bulevardul Unirii într-un Champs Elysees al Capitalei (VIDEO)

Primăria vrea să transforme Bulevardul Unirii într-un Champs Elysees al Capitalei (VIDEO)

Primăria vrea să transforme Bulevardul Unirii într-un Champs Elysees al Capitalei (VIDEO)
Sursa foto: Fantani Unirii
09 Feb 2009   •   22:17

Fântânile de la Piaţa Unirii vor fi refăcute. Totul se schimbă: spaţiile verzi, desenul peisagistic, marmura. Şefii primăriei vor ca, odată reparate fântânile, să transforme Bulevardul Unirii într-un Champs Elysees al Capitalei.
Peste 40 de muncitori muncesc deja în zona Unirii. Au început să lucreze la spaţiul verde din jurul fântânilor. Schimbă nisipul, în care nu creştea nimic, cu pământ de seră, plantează arbuşti, sudează ţevile mâncate de rugină.
Pompele fântânilor nu au mai fost schimbate din 1988, de când au fost date pentru prima dată în folosinţă. În ultimii ani cele 14 fântâni nu au funcţionat niciodată în acelaşi timp. Fie din cauza conductelor ruginite, fie din cauza pompelor care se defectau.
Administraţia Lacuri a venit cu un proiect prin care îşi propune să restaureze complet zona.
?Este o reamenajare peisagistică, nu e vorba doar de gazon. Am refăcut instalaţia de irigare, am plantat arbuşti?, susţine Gabriel Iosif, director Administraţia Lacuri.
În fiecare an, marmura a avut de suferit de pe urma accidentelor rutiere. Tocmai de aceea va fi recondiţionată, iar ornamentele care au fost distruse vor fi înlocuite. Pentru întreaga lucrare, Primăria va plăti 2.800.000 lei. De-a lungul anilor, fântânile nu au suferit nicio operaţie estetică.

Observator

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close