Antena 3 CNN Actualitate Primăria din Iași care a refuzat plata unei facturi uriașe pentru că fusese trimisă pe e-mail, nu prin poştă. Ce a urmat

Primăria din Iași care a refuzat plata unei facturi uriașe pentru că fusese trimisă pe e-mail, nu prin poştă. Ce a urmat

O primărie din judeţul Iaşi a refuzat plata unei facturi de peste 40.000 de lei, pentru că aceasta fusese trimisă pe e-mail, iar nu printr-o scrisoare recomandată a fost dată în judecată şi a pierdut procesul.

Primăria din Iași care a refuzat plata unei facturi uriașe pentru că fusese trimisă pe e-mail, nu prin poştă. Ce a urmat
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2022   •   12:13

În aprilie anul trecut, între Primăria Golăieşti şi SC Zest DP SRL a fost încheiat un contract privind întocmirea documentaţiei necesare pentru consolidarea unui tronson de drum comunal din centrul localităţii.

Firma se obliga să întocmească documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie în decurs de o lună, iar primăria, să plătească pentru aceasta suma de 41.650 lei. 

Documentaţia a fost predată în mai, fără obiecţiuni, iar factura a fost trimisă pe adresa de e-mail menţionată în contract, în iunie. Plata facturii însă nu a mai fost făcută, motiv pentru care firma s-a adresat instanţei.

Reprezentanţii Primăriei Golăieşti au afirmat că au insistat ca firma să aducă factura în format hârtie la primărie sau să o trimită printr-o scrisoare recomandată, întrucât la contul de e-mail au acces mai multe persoane şi nu poate fi garantată primirea.   

”Cert este faptul că factura de plată în original, aferentă contractului de prestări servicii, nu a fost niciodată comunicată, pârâta nefiind în posesia acesteia”, au precizat oficialii din Golăieşti, conform Ziarul de Iaşi. 

Magistraţii Tribunalului au constatat că acesta nu menţiona ca factura să fie comunicată exclusiv prin predarea directă sau prin scrisoare recomandată.

Judecătorii au obligat primăria Golăieşti să achite factura, plus cheltuielile de judecată, în valoare de 3.333 de lei. Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.
 

×
Subiecte în articol: factura primarie Iași
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close