Antena 3 CNN Actualitate O primărie din Arad aşteaptă de trei ani un aviz pentru o investiţie de opt milioane de euro

O primărie din Arad aşteaptă de trei ani un aviz pentru o investiţie de opt milioane de euro

Soluţii regenerabile doar pe hârtie. O primărie din Arad aşteaptă de doi ani să primească acordul pentru implementarea unei stații de biogaz, pe bani europeni.

O primărie din Arad aşteaptă de trei ani un aviz pentru o investiţie de opt milioane de euro
Sursa foto: Antena 3
de Daciana Cordoş    |    12 Sep 2022   •   13:19

Proiectul ar scădea considerabil facturile de căldură și apă caldă ale sătenilor, iar pentru cei care au sere ar fi de-a dreptul mană cerească, pentru că ar putea cultiva legume tot anul.

Cei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene cer, însă, clarificări peste clarificări, iar dacă proiectul nu este gata până la finalul anului viitor, se va pierde finanțarea.

De trei ani, primăria din comuna Seleuș aşteaptă aviz favorabil pentru proiectul în valoare de opt milioane de euro.

"În ziua de astăzi, se vorbeşte peste tot că trebuie să scăpăm de gazul de la ruşi, că ne trebuie energie regenerabilă. Ar fi benefic pentru zona noastră", a declarat Cristian Branc, primarul comunei Seleuş.

Staţia de biogaz ar reduce facturile uriașe ale celor trei mii de localnici la încălzire și apă caldă. Mai ales că prețul lemnului a crescut enorm, iar venitul celor mai mulți săteni este din legumele obținute în solarii.

"Ar însemna foarte mult. Ar produce energie regenerabilă - 1 MWH şi 2 MWH de căldură, care ar putea să ajungă în casele oamenilor pentru încălzire. În momentul de faţă se încălzesc cu lemne sau cărbuni, ceea ce nu e chiar confortabil. Zona noastră e un bazin legumicol şi ar putea să încălzească solariile şi ar scoate producţie în extrasezon", a mai explicat primarul.

Există și oameni de afaceri care ar fi interesați să investească în zonă, în cazul în care statia de biogaz ar deveni funcţională.

Primarul se teme că dacă nu va primi un răspuns la timp va pierde finanţarea.

×
Subiecte în articol: Arad Seleuş
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close