Antena 3 CNN Actualitate Primării amendate pentru greşelile din listele electorale permanente

Primării amendate pentru greşelile din listele electorale permanente

Primării amendate pentru greşelile din listele electorale permanente
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Sep 2014   •   09:34

Autoritatea Electorală Permanentă a dat amenzi mai multor primării din ţară după ce au descoperit greşeli în redactarea listelor electorale.
Pe unele liste erau înscrişi inclusiv cetăţeni decedaţi. Conform ultimelor date, în România sunt puţin peste 18 milioane de alegători, dintre care peste 500.000 au domiciliul în străinătate.

Pe liste se regăsesc şi aproximativ 2 500 de cetăţeni care au împlinit vârsta de 100 de ani.

Conform ultimei informări a Autorităţii Electorale Permanente, în România sunt 18 313 698 de cetăţeni cu drept de vot pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale. Între primul şi cel de-al doilea tur al alegerilor alţi 8 000 de cetăţeni împlinesc vârsta legală pentru a participa la urne şi vor fi înscrişi pe listele electorale.

Cei mai mulţi alegători au vârsta cuprinsă între 45 şi 47 de ani, în timp ce numărul celor care vor vota pentru prima dată la un scrutin prezidenţial depăşeşte 200 de mii. Pe listele electorale sunt înscrişi aproximativ 2 500 de cetăţeni care au depăşit vârsta de 100 de ani.

În ceea ce priveşte numărul cetăţenilor români cu drept de vot care au domiciliul în străinătate, potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală de Paşapoarte, pentru primul tur al alegerilor numărul acestora depăşeşte 530 000 , iar pentru turul al 2-lea, li se adaugă alţi 400 de cetăţeni.

Datele limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din acest an sunt 31 octombrie, respectiv 14 noiembrie.

Listele electorale permanente se întocmesc pe localităţi şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close