Antena 3 CNN Actualitate Primarii români - turişti în Miami sau Jamaica, pe bani publici

Primarii români - turişti în Miami sau Jamaica, pe bani publici

"Misiune economică" pe banii publici în Miami şi schimb de experienţă în Jamaica, asta fac aleşii locali ai românilor. Croaziera de lux a viceprimarului şi a consilierilor de la Sectorul 5 al Capitalei a fost cea care a atras prima dată atenţia. Dar multe primării din România se pot mândri cu astfel de călătorii.

Primarii români - turişti în Miami sau Jamaica, pe bani publici
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2007   •   22:40

Echipa Observatorului a încercat să afle cine şi unde a mai plecat. În baza legii accesului la informaţii publice, jurnaliştii au făcut solicitări privind deplasările externe la 80 de primării din toată ţară. Au aflat că s-au cheltuit sute de mii de euro pentru astfel de deplasări.

Şi nu puţini sunt aleşii locali care s-au bucurat din plin de acest privilegiu. În doi ani şi jumătate de mandat, primarii, viceprimarii şi consilierii din 32 de oraşe din România au cheltuit, potrivit propriilor declaraţii, pe deplasarări externe - peste 600.000 de euro. Bani publici.

Pe primul loc în topul cheltuitorilor e oraşul Târgovişte, cu peste 93.000 de euro cheltuiţi în doi ani. Multe dintre ele în Cuba, dar şi în Venezuela. Locul al doilea e ocupat de primarul şi consilierii locali de la Alba Iulia. Din cei 75.000 de euro daţi pe deplasări externe, jumătate au fost cheltuiţi pe cadouri, flori şi plimbări cu taxiul prin oraşele lunii. Ultimul loc pe podium l-au câştigat aleşii de la Slatina.

Pentru primarii, viceprimarii şi consilierii României, Europa e deja un lucru banal. Listele de deplasări ale pirmăriilor din ţară sunt pline de destinaţii care de care mai îndepărtate. Aleşeii au fost în Japonia în China, în Taiwan, dar şi în Cuba, Venezuela, Brazilia, Thailanda, Coreea sau Singapore.

Au fost destule primării care n-au răspuns. E vorba de oraşe mari ca Ploieşti, Cluj, Târgu Mureş, Braşov, Oradea, Giurgiu, Constanţa sau Arad.

×
Subiecte în articol: primar schimb de experienta Jamaica Miami
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close