Antena 3 CNN Actualitate Primarii "ungureni", binecuvântaţi cu bani din fondul de rezervă s-au trezit într-un coşmar: trimit înapoi fondurile primite

Primarii "ungureni", binecuvântaţi cu bani din fondul de rezervă s-au trezit într-un coşmar: trimit înapoi fondurile primite

Primarii "ungureni", binecuvântaţi cu bani din fondul de rezervă s-au trezit într-un coşmar: trimit înapoi fondurile primite
de O.P.    |    11 Mai 2012   •   05:43
Primarii care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului şi care nu au apucat să îi cheltuiască, au început să-i returneze. Nu fără a-şi exprima nemulţumirea. Unii susţin că vor da statul în judecată, considerând măsura una abuzivă. Alţii au scăpat deoarece au "investit" banii imediat.

Mai multe localităţi dâmboviţene au rămas fără banii daţi de Guvernul Ungureanu. Deşi, edilii care i-au primit susţin că banii erau pentru achitarea unor datorii cît şi i pentru cofinanţarea unor proiecte europene, cei care nu au reuşit să îi cheltuiască au rămas fără ei.

În judeţul Bistriţa Năsăud, au ajuns 15 milioane de lei la 39 de primării. Dintre acestea, doar patru au reuşit să cheltuie o parte din bani. Celelalte însă, trebuie să dea toţi banii înapoi.

Şi Suceava a primit bani din Fondul de Rezervă al Guvernului. Primarul Ion Lungu, suţine returnarea acestora nu destabilizează bugetul. Cei 550.000 de lei alocaţi în luna aprilie de Guvern au fost deja cheltuiţi pentru achitarea subvenţiei către societatea Termica SA Suceava.

În Vaslui, hotărârea a stârnit nemulţumire în rândul edililor.

Primarii sunt obligaţi ca în termen de trei zile de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial să returneze fondurile primite de la începutul anului, de la Executivul Ungureanu.

 





×
Subiecte în articol: guvernul ungureanu guvernul ponta
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close