Antena 3 CNN Actualitate Primarii vor cheltui sute de mii de euro pentru decoraţiunile de Crăciun

Primarii vor cheltui sute de mii de euro pentru decoraţiunile de Crăciun

Primarii vor cheltui sute de mii de euro pentru decoraţiunile de Crăciun
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Noi 2010   •   10:17

Pe primari i-a cuprins spiritul sărbătorilor şi au uitat de criză. Potrivit cotidianului Gândul, anul acesta, unii edili au bagă adânc mâna în buget pentru decoraţiunile de Crăciun. Sectorul 3 al Capitalei va avea Moş Crăciuni 3D, Săniuţe 2D şi spiriduşi de peste 100.000 de euro. Sunt însă şi primari cu mai puţină dare de mână. Ei vor recondiţiona decoraţiunile din anii trecuţi.

În Sectorul 3 al Capitalei se estimează că se vor cheltui peste 114.000 de euro pentru decoraţiunile de Crăciun. Cei care vor trece prin zona Parcului IOR vor putea admira printre altele, Moş Crăciuni tridimensionali, un îngeraş de 2 metri, brazi şi alte zeci de decoraţiuni.

În partea de Est a ţării, entuziasmul a scăzut odată cu bugetul. La Iaşi, de exemplu, iluminatul de Crăciun va fi pornit abia pe 15 decembrie. În plus, primarul a decis să folosească aceleaşi ornamente ca anul trecut, iar în anumite zone chiar să renunţe la podoabe.

La fel şi la Piatra Neamţ. Vor fi înlocuite beculeţele arse de la instalaţiile vechi iar la spectacolul de Revelion vor urca pe scenă maxim două formaţii. La Suceava, s-au cheltuit bani doar pentru o duzină de brăduţi ornamentali, un pom de 14 metri şi pentru înlocuirea cablurilor arse de la instalaţiile de anul trecut.

Jurnaliştii de la Gândul scriu că şi Braşovul are un buget de criză: doar 100 de mii de lei, faţă de 250 de mii anul trecut. Edilii au decis să împodobească doar centrul oraşului.

Primarii de la Sfântu Gheorghe şi de la Timişoara vor apela la sponsorizări pentru a decora oraşul de sărbătoare.

 



 

×
Subiecte în articol: sărbători Mos Craciun 3D
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close