Antena 3 CNN Actualitate Primărița din Bihor acuzată că a luat aproape 860 de șpăgi a fost achitată. Cum au motivat judecătorii decizia

Primărița din Bihor acuzată că a luat aproape 860 de șpăgi a fost achitată. Cum au motivat judecătorii decizia

Fosta primăriţă UDMR din comuna Sălacea, Porsztner Sarolta, a fost achitată de judecătorii Tribunalului Bihor, după ce a fost acuzată de procurorii bihoreni că timp de 6 ani a luat mită lunar de la toţi angajaţii instituţiei pe care o conducea.

Primărița din Bihor acuzată că a luat aproape 860 de șpăgi a fost achitată. Cum au motivat judecătorii decizia
de Dan Gabor    |    04 Noi 2020   •   19:50

Hotărârea în procesul început în 2017 a fost pronunţată marţi şi, potrivit minutei publicate pe site-ul Tribunalului, s-a dispus achitarea lui Porsztner atât pentru infracţiunea de luare de mită, cât şi pentru primirea de foloase necuvenite, în formă continuată, pe motiv că faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege, scrie ebihoreanul.ro.

Aceeaşi decizie s-a luat şi în cazul casierului Primăriei, despre care procurorii spuneau că era cel care colecta cele 858 de şpăgi. Potrivit sursei citate, argumentele pentru care Tribunalul Bihor a decis achitarea celor doi nu se cunosc încă. Sntinţa nu este definitivă, iar procurorii pot face apel în termen de zece zile de la comunicare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor i-au trimis pe cei doi în judecată în vara anului 2017, susţinând că Porsztner, care a fost primar în Sălacea între anii 2004 şi 2012, a acceptat să le acorde subalternilor din Primărie sporuri, cu condiţia ca fiecare să îi plătească lunar 10% din sumă, adică 25-30 de lei pe persoană.

În total, au arătat anchetatorii, fosta primăriță UDMR ar fi primit peste 21.000 lei, motiv pentru care au şi cerut judecătorilor confiscarea acestei sume. Tribunalul Bihor a respins şi această solicitare.

×
Subiecte în articol: primarita Porsztner Sarolta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Noi recorduri termice și risc major de incendii, în Europa. Țările sub Cod roșu
x close