Antena 3 CNN Actualitate Primarul comunei dâmboviţene Vlădeni, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Şi-a angajat soţia la primărie

Primarul comunei dâmboviţene Vlădeni, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Şi-a angajat soţia la primărie

Primarul comunei dâmboviţene Vlădeni, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Şi-a angajat soţia la primărie
Sursa foto: Foto: Facebook
20 Mai 2016   •   00:19

Primarul comunei dâmboviţene Vlădeni, Marin Călin, a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, el fiind acuzat de abuz în serviciu, conflict de interese şi folosire de informaţii nedestinate publicităţii, faptele având legătură cu angajarea soţiei sale.

Potrivit unui comunicat de presă postat joi pe site-ul Ministerului Public, în perioada 19 martie -1 iulie 2014 edilul s-a implicat în întreaga procedură de selecţie şi numire în funcţia de inspector clasa I, grad profesional asistent, în cadrul compartimentului Stare Civilă şi Resurse Umane al Primăriei Vlădeni a soţiei sale, Ionica Daniela Călin, prin semnarea documentelor ce au stat la baza organizării concursului, dar şi prin semnarea dispoziţiei de numire în funcţie a soţiei sale, a fişei postului acesteia şi a dispoziţiei prin care a dispus către ea delegarea atribuţiilor de ofiţer de stare civilă, scrie Agerpres.

Astfel, soţia primarului Marin Călin a obţinut un folos patrimonial.

De asemenea, în perioada aprilie - mai 2014, primarul comunei Vlădeni a încheiat un act adiţional la contractul de prestări servicii încheiat anterior cu SC Sindcas SRL prin care s-au modificat şi completat obiectul, durata şi preţul contractului, incluzând printre altele şi prestarea serviciilor resurse umane stare civilă.

"Ulterior a avizat contractul individual de muncă încheiat între SC Sindcas SRL şi soţia sa Călin Ionica Daniela, în care îi era stabilită o retribuţie lunară de 2.120 lei, dispunând şi efectuarea plăţilor celor două facturi emise de SC Sindcas SRL, acţiuni în urma cărora soţia sa, Călin Ionica Daniela, a obţinut un folos patrimonial, constând în sumele obţinute de la SC Sindcas SRL în luna aprilie - mai 2014, respectiv 3.008 lei", se arată în comunicatul citat.

Procurorii PCA Ploieşti îl mai acuză pe primarul de la Vlădeni de organizarea frauduloasă a concursului din data de 19 mai 2014 pentru ocuparea a două funcţii publice de execuţie, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru soţia sa.

Anchetatorii spun că soţia edilului a fost angajată în aparatul de specialitate al primarului comunei Vlădeni, cu consecinţa vătămării drepturilor unor persoane şi cauzarea unei pagube în cuantum de 17.087 lei reprezentată de salariile încasate de aceasta, de la data numirii pe funcţie şi până în prezent.

"De asemenea, a înmânat martorelor C. I. D. şi B. C.C. subiectele ce urmau a fi date candidaţilor înscrişi la concursul organizat în data de 19.05.2015 (informaţii ce nu erau destinate publicităţii) în scopul obţinerii unui folos necuvenit, respectiv promovarea examenului pentru intrarea în corpul funcţionarilor publici la UAT Comuna Vlădeni", se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Moreni, mai scrie Agerpres.

 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close