Antena 3 CNN Actualitate Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, arestat preventiv

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, arestat preventiv

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, arestat preventiv
Sursa foto: Foto: Intact images
16 Iun 2016   •   13:45

Tribunalul Bucureşti a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului din comuna Jilava, Adrian Mladin, acuzat de luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii, scrie Agerpres.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Adrian Mladin va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

În acelaşi dosar este cercetat penal Marian Constantin, administratorul unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (79 de acte materiale).

Primarul reales din Jilava are la activ o condamnare de 7 ani închisoare pentru corupţie, primită într-un alt dosar, însă decizia nu este definitivă. El a mai fost arestat preventiv, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, când a fost ales primar al comunei chiar din arest.

Mladin i-a denunţat în alte dosare pe fostul ministru Cristian David şi pe fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Tomiţă Neagu.

Potrivit DNA, în aprilie 2010, Adrian Mladin s-a înţeles cu Marian Constantin şi cu o altă persoană ca aceştia din urmă să înfiinţeze o societate în scopul de a obţine contracte publice de la Primăria Jilava.

Procurorii au constatat că, la scurt timp de la înfiinţarea societăţii al cărei asociat cu o cotă majoritară de participare era Marian Constantin, în iunie 2010, la nivelul comunei Jilava a fost iniţiată licitaţia publică în vederea încheierii acordului cadru denumit "Lucrări de construcţii civile - reparaţii şi reabilitare construcţii existente şi execuţie construcţii noi", cu o valoare estimată de 9,5 milioane de euro. Acordul cadru prevedea încheierea, în următorii patru ani, a mai multor contracte subsecvente cu societatea câştigătoare pentru 18 obiective de investiţii de interes local la nivelul comunei Jilava.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close