Antena 3 CNN Actualitate Primarul Cristian Anghel, dus în arest. Consilierii locali cer amânarea executării pedepsei (VIDEO)

Primarul Cristian Anghel, dus în arest. Consilierii locali cer amânarea executării pedepsei (VIDEO)

Primarul Cristian Anghel, dus în arest. Consilierii locali cer amânarea executării pedepsei (VIDEO)
18 Mar 2010   •   10:33


Primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, a fost reţinut miercuri seară pentru a fi încarcerat, după ce judecătorii au emis o sentinţă definitivă pentru abuz în serviciu.

Consilierii locali au făcut scut în jurul primarului şi au emis, în regim de urgenţă, o hotărâre de consiliu, prin care cer amânarea executării pedepsei. Motivaţia: e nevoie de 60 de zile pentru rezolvarea chestiunilor de delegare a atribuţiilor.

Gestul consilierilor nu a înduplecat, însă, pe nimeni, iar Cristian Anghel a fost dus direct în arest.

Sentinţa Curţii de Apel Cluj, prin care Anghel a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare este definitivă şi nu mai poate fi atacată.

Soţia lui Cristian Anghel, dar şi viceprimarul Mircea Dolha şi consilierii locali, spun că acuzaţiile care i se aduc primarului sunt neîntemeiate.

Edilul din Baia Mare a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii septembrie 2007. El a fost acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie i-au imputat primarului Anghel un prejudiciu de 400.000 euro după achiziţionarea unui bloc de la o asociaţie familială, la un preţ supraevaluat. Asociaţia cumpărase imobilul cu puţin timp înainte de a se face tranzacţia cu municipalitatea.



Antena 3


×
Subiecte în articol: primar Baia Mare
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close