Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Baia Mare, amendat cu 6.000 de lei. A îngrădit un ghetou ocupat de romi

Primarul din Baia Mare, amendat cu 6.000 de lei. A îngrădit un ghetou ocupat de romi

Primarul din Baia Mare, amendat cu 6.000 de lei. A îngrădit un ghetou ocupat de romi
Sursa foto: Foto: AFP/ Mediafax
18 Noi 2011   •   17:48

Primarul din Baia Mare a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 6.000 de lei pentru că a îngrădit un ghetou ocupat de romi. Membrii consiliului i-au recomandat totodată să demoleze zidul. Primarul susţine că nu a greşit cu nimic şi e hotărât să meargă până în pânzele albe ca să dovedească asta.

În vara acestui an, decizia edililor din Baia Mare de a delimita comunitatea romă de cea română a creat valuri în opinia publică autohtonă.

Unii au salutat deciza, alţii au condamnat-o. La patru luni de la punctul zero al scandalului, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis că zidul nu are ce căuta acolo şi că lezează comunitatea rromă. Doar că edilul băimărean a aflat de la presă de amenda de 6.000 de lei.

Iar decizia nu i-a picat prea bine primarului, care a promis că va lua măsuri. Mai mult, primarul vrea să dea în judecată Consiliul.

Momentan zidul rămâne în picioare. Pentru cât timp, nimeni nu ştie. Asta pentru că una dintre recomandările Consiliului este demolarea construcţiei.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close