Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, noi dezvăluiri privind averea nejustificată: „ANI a făcut o cercetare și a arătat că nu există niciun fel de ilegalitate”

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, noi dezvăluiri privind averea nejustificată: „ANI a făcut o cercetare și a arătat că nu există niciun fel de ilegalitate”

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, noi dezvăluiri privind averea nejustificată: „ANI a făcut o cercetare și a arătat că nu există niciun fel de ilegalitate”
Sursa foto: Foto: Facebook/Catalin Chereches
01 Iul 2019   •   19:06

ANI a sesizat procurorii pentru verificarea averii edilului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, după ce inspectorii Agenţiei de Integritate au constatat că acesta nu poate justifica suma de 2,7 milioane de lei.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a explicat la Antena 3 că a primit o donație din partea mamei sale și că acest lucru a fost cercetat de ANI, care a dat un raport prin care „se certifica faptul că nu există niciun fel de ilegalitate”. 

„Eu consider că e important ca oamenii să fie corect informat. Am în față toate documentele. Prima cercetare începută de ANI asupra acestui subiect a fost în 2010 și s-a finalizat în 2012 cu un raport prin care se clasa respectiva lucrare și se certifica faptul că nu există niciun fel de ilegalitate în modul în care mama mea mi-a donat acești bani. În 2008 devin parlamentar, deputat, în 2009 împrumutul mamei male devine donație printr-un act notarial, în 2009, 2010 și 2011 apare această mențiune. Conform prevederilor legale, doi ani ai obligația să treci această sumă. Banii respectivi eu i-am primit în 2008 ca și împrumut, iar în 2009 a devenit dar manual”. 

„Mama mea, la inițiativa mea, a avut o oportunitate ca un anumit imobil pe care l-a moștenit de părinții ei, să-l schimbe cu un alt imobil în Baia Mare. Este vorba despre un teren și un depozit de legume-fructe”. 

„Tranzacția de 4 milioane de euro s-a făcut prin cont”, a mai spus Cătălin Cherecheș. 

„Mama mea a fost 20 și ceva de ani directorul unui spital pe care l-a făcut cel mai performant, mama mea e un medic respectabil și astăzi, datorită unor conjuncturi, este singurul parlamentar liberal de Maramureș. Nu a fost în 2008-2009 membrul vreunui partid politic”, a adăugat primarul din Baia Mare. 

×
Subiecte în articol: primarul Baia Mare Catalin Chereches
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close