Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Cogealac şi alţi cinci localnici, arestaţi pentru 29 de zile

Primarul din Cogealac şi alţi cinci localnici, arestaţi pentru 29 de zile

Primarul din Cogealac şi alţi cinci localnici, arestaţi pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iul 2010   •   08:04

Primarul din comuna constănţeană Cogealac şi cinci localnici au primit mandate de arestare. Judecătorii din Constanţa au admis cererea procurorilor, care-i acuză pe cei 6 de  tulburarea ordinii publice, ultraj contra bunelor moravuri şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Avocaţii apărării au depus recurs, care se va judeca astăzi.

Audierile în cazul celor şase reţinuţi în scandalul din Cogealac au durat aproape 10 ore. La final, primarul comunei şi cei cinci săteni au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Avocatul primarului din Cogealac susţine că acuzaţiile formulate împotriva clientului său sunt abuzive şi au conotaţii politice. Cei şase bărbaţi au fost duşi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Scandalul dintre autorităţile locale din Cogealac şi firma care montează centralele eoliene a început în urmă cu mai mulţi ani. Motivul? Societatea şi-a luat aviz de construcţie de la consiliul judeţean şi nu de la cel local. Acum, compania îl acuză pe primarul Cati Hristu că este cel care a organizat protestul, pentru a întârzia punerea în aplicare a proiectului.

Luni, câteva zeci de localnici din Cogealac, în frunte cu primarul Cati Hristu, au luat cu asalt parcul eolian şi s-au încăierat cu agenţii de pază. Ameninţaţi cu bâte, aceştia au tras în săteni cu pistoale cu bile.

Cinci oameni au ajuns la spital cu răni uşoare. Scandalul a fost potolit într-un final de intervenţia pompierilor şi a mascaţilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: arestat primar scandal
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close