Antena 3 CNN Actualitate Primarul Mircia Gutău, eliberat condiţionat şi întâmpinat cu flori de zeci de simpatizanţi

Primarul Mircia Gutău, eliberat condiţionat şi întâmpinat cu flori de zeci de simpatizanţi

Primarul Mircia Gutău, eliberat condiţionat şi întâmpinat cu flori de zeci de simpatizanţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    15 Sep 2011   •   10:46

Fostul primar din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost pus în libertate miercuri seară, de Tribunalul Mehedinţi, după opt luni de detenţie într-un penitenciar de maximă siguranţă.

Decizia instanţei de a-l pune în libertate pe Mircia Gutău este definitivă.

Eliberarea edilului a fost aşteptată şi de zecile de simpatizanţi veniţi din Vâlcea să-l susţină. Localnicii, prietenii şi foşti colegi l-au aplaudat şi l-au primit cu flori.

Până să fie arestat, Mircia Gutău a fost membru de vază al PDL. Acesta  a fost suspendat din partid şi din funcţia de primar, după ce a fost acuzat că a pretins, împreună cu fostul viceprimar Nicolae Dicu, suma de 50.000 de euro unui om de afaceri pentru un certificat de urbanism.

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, şi fostul său adjunct, Nicolae Dicu, au fost condamnaţi definitiv, pe 27 ianuarie 2010, de instanţa supremă, la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le-a fost scăzut intervalul de timp în care au fost ţinuţi în arest preventiv. Ei au fost condamnaţi pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la luare de mită.

 

×
Subiecte în articol: primar Râmnicu Vâlcea eliberare
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close