Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Miercurea Ciuc, obligat să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada primăriei

Primarul din Miercurea Ciuc, obligat să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada primăriei

Primarul din Miercurea Ciuc, obligat să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada primăriei
Sursa foto: sursa foto: mapio.net
07 Dec 2016   •   13:22

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, marți, recursul formulat de primarul municipiului Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost obligat să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada primăriei. Sentința Tribunalului Harghita rămână astfel definitivă.

Tribunalul Harghita a admis în aprilie a.c. acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de jurnalistul Dan Tanasă, împotriva primarului municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, și l-a obligat pe acesta să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Soluția pe scurt a Tribunalului Harghita în acest dosar: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâţi. Respinge excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţi. Admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva pârâţilor Primarul Municipiului Miercurea Ciuc şi Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc. Obligă pe pârâţi să îndepărteze inscripţia „Városháza” de pe sediul Primăriei Miercurea Ciuc. Obligă pe fiecare pârât să plătească reclamantei câte 525 lei cheltuieli judiciare reprezentând onorariu avocaţial şi taxa de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21 aprilie 2016.”

Mai mult, pe dantanasa.ro.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close