Antena 3 CNN Actualitate Primarul Negoiţă vrea pază privată în valoare de 760.000 euro, deşi are în subordine poliţia comunitară

Primarul Negoiţă vrea pază privată în valoare de 760.000 euro, deşi are în subordine poliţia comunitară

Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă vrea să dea 760.000 de euro pentru pază privată, deşi are în subordine Poliţia Comunitară. Contractul se va semna pentru pe o perioadă de 8 luni şi va înghiţi o treime din bugetul Primăriei Sectorului 3, pentru asigurarea ordinii publice.

Primarul Negoiţă vrea pază privată în valoare de 760.000 euro, deşi are în subordine poliţia comunitară
Sursa foto: negoita
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2010   •   11:42

Liviu Negoiţă este gata să dea 95.000 de euro, în fiecare lună, pentru a avea pază privată la 31 de obiective din sectorul pe care îl păstoreşte, scrie Gândul.

Edilul are nevoie de o firmă de pază care să asigure 93 de agenţi, 31 de agenţi de intervenţie şi tot atâtea maşini de intervenţie rapidă. Pentru patrularea mobilă, firma care va câştiga contractul trebuie să aibă 10 ATV-uri. Pentru serviciile pe care aceştia le vor presta, Negoiţă a pregătit un contract de 3,1 milioane de lei, cu TVA, din bani publici. Banii ajung doar pentru 8 luni de pază permanentă. Primăria Sectorului 3 a publicat anunţul pe site-ul guvernamental de licitaţii.

Primăria condusă de democrat-liberal alege un contract cu o firmă privată, deşi are în subordine Poliţia Comunitară. Conform organigramei din 2009, Sectorul 3 are la dispoziţie 613 poliţişti comunitari. Bugetul întregului Sector, pentru asigurarea ordinii publice în acest an, este de 10,7 milioane de lei, bani din care sunt plătiţi şi poliţiştii comunitari.

Astfel, angajarea firmei private de pază, pentru 8 luni, va consuma o treime din buget, scriu ziariştii de la Gândul. Licitaţia urmează să aibă loc pe data de 10 mai.

×
Subiecte în articol: liviu negoita Primăria Sector 3
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close