Antena 3 Actualitate Primarul si viceprimarul Bacăului, trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul si viceprimarul Bacăului, trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

02 Iul 2019   •   12:42
Primarul si viceprimarul Bacăului, trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Facebook/Cosmin Necula

Primarul Bacăului, Cosmin Necula (PSD) dar şi viceprimarul Dragoş Daniel Ştefan, au fost trimişi, marţi, în judecată pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de finanţarea nelegală a unor proiecte depuse de două ONG-uri. 

Potrivit comunicatului DNA, „la data de 10 iulie 2017, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, inculpații Necula Cosmin și Ștefan Dragoș Daniel, în calitățile menționate mai sus, cu intenție, i-au determinat pe consilierii locali prezenți să adopte o hotărâre cu încălcarea dispozițiilor Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Ca urmare a demersurilor celor doi inculpați, Consiliul Local Bacău, în calitate de organ deliberativ și în exercitarea atribuțiilor prevăzute de Legea 215/2001 privind administrația publică locală, a dispus finanțarea proiectelor depuse de două asociații (cu sumele de 553.000 lei respectiv 15.000 de lei) deși acestea, în urma punctajului acordat de Comisia tehnică de aplicare a Legii 350/2005, s-au clasat pe locurile 12, respectiv 20, iar proiecte având un punctaj superior au fost respinse.

Prin finanțarea acestor proiecte au fost încălcate dispozițiile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general și au fost vătămate interesele legale ale solicitanților care au întrunit un punctaj mai mare.

Corelativ, cele două asociații, beneficiare ale fondurilor, au obținut un folos necuvenit constând în acordarea de finanțări nerambursabile la care nu erau îndreptățite potrivit dispozițiilor legii mai sus menționate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close