Antena 3 Actualitate Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, amendat de CNCD pentru discriminarea românilor pe criterii etnice

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, amendat de CNCD pentru discriminarea românilor pe criterii etnice

26 Ian 2016   •   00:46
Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, amendat de CNCD pentru discriminarea românilor pe criterii etnice
Sursa foto: Foto Agerpres/Kelemen Hunor UDMR

După primarul UDMR din Borsec, a venit rândul primarului UDMR din Miercurea Ciuc să fie amendat de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor, scrie jurnalistul Dan Tănasă pe blog.

Primăria Miercurea Ciuc, controlată de UDMR, nu este la prima sancțiune primită pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și a constatat faptul că Instituția Primarului municipiului Miercurea Ciuc, reprezentantă în acest moment de viceprimarul UDMR Antal Attila, a discriminat români pe criterii etnice prin impunerea cunoașterii limbii maghiare în mod obligatoriu pentru participanții la un concurs pentru ocuparea unui post din Primăria Miercurea Ciuc.
Continuarea pe dantanasa.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close