Antena 3 CNN Actualitate Primarul UDMR din Miercurea Ciuc obligat de instanță să respecte limba oficială de stat în România

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc obligat de instanță să respecte limba oficială de stat în România

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc obligat de instanță să respecte limba oficială de stat în România
Sursa foto: sursa foto: dantanasa.ro
27 Dec 2016   •   14:33

Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și la obligat pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, să schimbe toate indicatoarele și panourile rutiere de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripţionate în prezent mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte indicatoare şi panouri rutiere în care limba oficială de stat să fie inscripţionată deasupra limba minorităţii, scrie jurnalistul Dan Tanasă pe blogul său.

Sentința Tribunalului Harghita pe scurt: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Primarului mun. Miercurea Ciuc, excepţia inadmisibilităţii acţiunii şi excepţia autorităţii de lucru judecat. Admite acţiunea formulată de reclamanta ASOCIAŢIA CIVICĂ PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA, şi cererea de chemare forţată în judecată a INSTITUŢIEI PREFECTULUI JUDEŢULUI HARGHITA, în contradictoriu cu pârâţii CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC şi PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC. Obligă pârâţii să înlocuiască toate indicatoarele şi panourile rutiere de pe raza mun. Miercurea Ciuc inscripţionate în prezent mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte indicatoare şi panouri rutiere în care limba oficială de stat să fie inscripţionată deasupra limba minorităţii. Obligă pârâţii să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în sumă de 50 lei reprezentând taxa judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21.12.2016.”

Jurnalistul independent Dan Tanasă scrie din 2008 pe blogul său despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele doua județe.

Din iunie 2014 este președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC).

×
Subiecte în articol: dan tanasa UDMR
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close