Antena 3 CNN Actualitate Primarul unei comune gălăţene, arestat preventiv pentru luare de mită

Primarul unei comune gălăţene, arestat preventiv pentru luare de mită

Primarul unei comune gălăţene, arestat preventiv pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Oct 2010   •   10:23

Primarul comunei gălăţene Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu, a fost arestat preventiv, marţi, după ce a fost ridicat de procurorii DNA din birou, cu o zi în urmă. Edilul este acuzat că a pretins bani de la administratorii unor firme cărora le-a cerut să facă şi lucrări suplimentare într-un contract, în schimbul acceptării la plată a facturilor emise.

"În cursul anilor 2009 - 2010, inculpatul Băiculescu Vasile, în calitate de primar al comunei Brăhăşeşti jud. Galaţi, a pretins de la administratorii a două societăţi comerciale din judeţul Galaţi, unul dintre aceştia fiind denunţător în cauză, diverse sume de bani care depăşesc 10.000 euro şi efectuarea de lucrări suplimentare faţă de contractele încheiate cu Consiliul Local al Comunei Brăhăşeşti jud. Galaţi. Banii şi lucrările au fost pretinse pentru ca, în calitatea sa de primar al comunei respective, să recepţioneze lucrările executate de cele două firme, să accepte la plată facturile emise şi să aprobe plata sumelor necesare onorării acestor facturi", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de DNA.

Primarul a fost prins în flagrant delict pe 4 octombrie 2010, imediat după ce a primit de la persoana denunţătoare suma de 35.000 lei.

Vasile Băiculescu a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA, în urmă cu doi ani, pentru fapte similare în aceeaşi calitate de primar al comunei Brăhăşeşti.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: primar comuna mita arest preventiv
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close