x close

Primăvară în loc de iarnă: S-au înregistrat temperaturi de 17 grade în ţară

de Antena3.ro    |    03 Dec 2011   •   22:55
Primăvară în loc de iarnă: S-au înregistrat temperaturi de 17 grade în ţară 429

E început de decembrie, dar anotimpurile par să îşi fi uitat cursul. Am avut şi 17 grade astăzi în ţară. Dacă anul trecut pârtiile erau pline de schiori, acum doar zăpada artificială le mai acoperă. Încurajaţi de vremea frumoasă, românii au ieşit să se plimbe sau să facă bai în apă fierbinte sub cerul liber.

Începutul calendaristic al iernii nu a adus şi primele semne ale sezonului rece. Oamenii au ieşit la plimbare îmbrăcaţi de primăvară, deşi anul trecut, în aceeaşi perioadă, ramâneau înzăpeziţi.

Astazi însa, nici vorba de probleme în trafic din cauza vremii. Au fost temperaturi neobionuit de mari pentru aceasta perioada. 6 grade la Braşov, 11 la Oradea, 16 la Piteşti, 15 la Reşiţa, o maximă de de 17 la Târgovişte şi 13 grade la Timişoara.

Centrul oraşului de pe Bega e decorat pentru sărbătorile de Crăciun, dar oamenii au ieşit la plimbare fără teama că vor îngheţa de frig.

Acum, doar zăpadă artificială mai aduce aminte de sezonul de schi. Şi asta, doar pe distanţe reduse.

Chiar dacă în ţara noastră am avut şi vom avea şi în următoarele 2 zile temperaturi de primăvară, mulţi dintre vecinii noştri se luptă cu nămeţii. Spre exemplu în Ungaria şi Slovacia este cod galben de ninsori, iar în Cehia chiar cod portocaliu.

 
Get Adobe Flash player

Citeşte mai multe despre:

primavara iarna grade tara zapada partii temperaturi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati